Image module

Nagy hagyománya van Balatonkenesén a lecsófőző versenynek, sokan évről érvre összemérik főzőtudásukat.

Egész nap folyhat a készülődés, konyhaépítés, hámozás, szeletelés. A csapatok a gongszó és az ünnepélyes megnyitó után elkészítik a különleges vagy hagyományos ételeiket. Egy rövid színpadi programmal és csatakiáltással is készülhetnek, mert fontosnak tartják a szervezők, hogy jó hangulatban történjen a főzés és valódi csapatépítő szerepe legyen.  A zsűrizendő ételt egyéni és egyedi tálalással mutatják be a háromtagú zsűrinek.

A zsűri értékeli a kreativitást/anyaghasználatot, ízt és összhatást, a tálalást és idén is lesz egy „szubjektív faktor” is, mely a csapatok hozzáállását, egységét hivatott pontokban kifejezni. A hangulat fokozására a szervezők játszóházzal, gyerekprogramokkal, zenei kínálattal és gasztronómiai különlegességekkel is készülnek.

Fontosnak tartjuk a környezet védelmét, ezért minden csappattól azt kérjük, hogy gázégőt használjanak a főzéshez és amennyiben lehetséges korlátozzuk az eldobható, műanyag termékek használatát.

A szemetet szelektív tárolókban gyűjtjük!

Csapjunk bele a lecsóba!